Slane korpice sa alevom paprikom
Ako imate malo vremena i volje da umesite nešto ukusno, korpice od domaćeg testa su pravi izbor za hladno predjelo. Korpice možete napraviti i par dana ranije, čuvati ih u dobro zatvorenoj kutiji, pre služenja napuniti nadevom i dekorisati... Za jako malo vremena imaćete savršeno ukusne zalogaje na svom stolu.
200 g margarina,
3 žumanca,
350 g brašna,
1 kašika mleka,
1 kašika limunovog soka,
2 kašičice aleve paprike,
na vrh noža mlevenog bibera,
1/2 kašičice soli.
Za punjenje upotrebiti:
300 g punomasnog sira,
1 kašičica aleve slatke ili ljute paprike,
1 mala kašičica ulja.
malo svežeg peršuna.
dekoracija po želji.
Od pomenutih sastojaka umesiti glatko testo. Praviti male kuglice i svaku utisnuti u metalne modlice. Peći na 160 stepeni desetak minuta (u zavisnosti od jačine rerne) voditi računa da testo ostane svetlije boje. Ohlađene korpice puniti pripremljenom masom i ukrasiti po želji...
Коментари
Постави коментар